Istanbul!

Jag har varit i Istanbul några dagar nu så jag har inte hunnit och blogga härifrån. 
Det finns så mycket och se här.
Har varit ute hela dagarna så har inte funnits tid för bloggande. 
Här kommer några bilder:
Ciao
 
 
 
ALLMÄNT / Permalink / 0

Jag är med på Frontface.se hudvårdsrepotage för Män.

skincare_rubrik

Det internationellt accepterade konceptet "Skincare For Men" kan utvecklas åt två håll
(eller som en combo av bägge). Antingen satsas det på det som existerar i världen
inom alla andra nischer, som idrott, musik ända fram till politik , alltså att jämföra och
dela upp marknaden i separata produktlinjer med olika färg- och formspråk som enligt
reklam folk skall skapa tillhörighetskänsla för respektive kön.
-Eller så försöker man sprida tanken mer efter ren kunskapsorienterad linje, att det
faktiskt förhåller sig så att det är hudtypen, inte könet, som i de flesta fall reglerar vilken
.sorts produkt man skall använda. Hudtypen beror på många olika faktorer, som vi
snart tar upp i den här artikeln.

De mest markanta skillnadrna mellan mäns och kvinnors hud, är dessa tre faktorer:
-Män har en något grövre hud (och mycket högre testosteronhalt).
-Män har fler antal talgkörtlar än kvinnor.
-Majoriteten av män "skadar" ytskiktet i ansiktets hud mer, på grund av så gott som daglig rakning. (Glöm inte rakordingen: Ordentigt lödder/gel, raka medhårs, klappa-inte gnugga torrt, lugnande/neutraliserande after-shave, dagkräm) Hudvårdsbranschen för män utvecklas och ökar procentuellt i stadig takt för varje år som går, både rent produktmässigt och även när det gäller salongsinrikting meddelst riktade budskap i både text- och bildspråk. det har blivit mer "normaliserat" att som kille ta hjälp av hudterapeut och då inte endast vid problemsituationer utan även i förebyggande och rent estetiska syften. När man pratar med killar som ändå försöker komma in i ett vanemönster med hudvård, har jag  märkt att det finns en produkttyp som är svårare än andra att få män intresserade av. Det är "Peeling-produkter", som är till för att hjälpa huden att göra sig av med döda hudceller för ett friskare/fräschare utseende. Vad jag erfar, beror det på att många män upplever sig som  att se blekare ut efter peeling-behandling och det är inget de strävar efter, så därför väljer man ofta bort dessa, oavsett de fördelar sådana produkter medför.

Sedan skall jag naturligtvis beröra det stora sorgebarnet: Fötterna...lugn, det kommer... De flesta killar känner till vilka faktorer som påverkar hudens kvalitet och spänst.
- Genetiskt / årftlighetsfaktorer / Hormonellt
- Kost
- Träning / Motion
- Klimatfaktorer (sol, vind, saltvatten, kyla, värme, uttorkning)
- Alkohol, tobak och andra droger.
-Yttre påverkan, som luftföroreningar men även uttorkande produkter som inte passat till hudens verkliga behov.
Men precis som när det gäller bilkörning, så är teorikunskap och praktiskt utförande två skiljda saker. Att borsta sina tänder, det gör man, för annars gör det ont hos tandläkaren men när det gäller att vårda sin hud, som även den tar stryk och skall betjäna dig ett helt liv, ja då kommer smällarna senare och ger ingen omedelbar "tandvärk", så det glöms ofta bort...stackars huden... jag och Peter från Frontface Magasin har haft nöjet att samarbeta med och presentera ett antal killar som gett oss den specifika look vi vill skall framtonas i vår publikation. Några är rutinerade modeller/mannekänger  när vi först träffa dem men några har faktiskt själva scoutat fram under de år vi jobbade under flaggen "Fashion For Integration / Mr International Sweden modelSearch, som vi drev mellan 1998-2004.
M-International-swedenr_99-2000

Hunkar från topp till tå. Jag skötte om killarna backstage och lärde dem även små knep för att optimera looken.
Bilden från Sverigefinalen 1999/2000. 

Daniel-W

Daniel W har haft en lång karriär som modell, både i USA och över hela Europa. Bland annat var han
hud/sol-produktsmärket Piz Buin´s ansikte över hela världen.Micke-F

Micke F har bl.a modellat för kosttillskott, gått många visningar och var Frontface eget ansikte i ett tidigare
hudvårdsreportage 2007. Naturlig fräschhet har alltid varit Mickes främsta vapen.Chris_Nath  

Christian Brandin befinner sig på resande fot mellan L.A. och Göteborg i sin verksamhet som skådespelare. Du har säkert sett Christian som hårdför torped i "Johan Falk"-serien. Här ses han med mig ;-)

Calleb

Calle en modellkarriär på över 20 år bakom sig, still going strong.
Tror du han fortfarande skulle kunna hålla på om han inte skötte sin hud? Knappast.Gabriel

 Gabriel , även känd som "Daddy Fitness", smörjer inte bara in sina tatueringar, även resten av Daddy F får med all säkerhet sin beskärda del.Benji

Benji Frontface IT-Guru, har medverkat i ett otal mode- och trendreportage på frontface.se och visar att med rätt inställning till kost, träning och noggran hudvård, är att fylla 40 endast starten på att stå framför kameran.

Knut

Knut har dubbla karriärer, både som artist och modell. Han har under åratal jobbat i Milano, Paris och andra pit-stops. Han tillhör de lyckliga män som definitivt bara blir snyggare med åren, fråga bara hans vackra hustru Zinat Pirzadeh...
Även Knut är noga med hur han sköter sig nuförtiden. Ingen alkohol och noga med kosthållningen gör denna super-hunk till Sveriges kanske snyggaste karl alla kategorier.  För att visa hur det kan gå till hos en professionell Hudterapeut (om du är novis och aldrig tagit hjälp av en sådan), lät vi en av våra testpiloter, David, få en stund hos mig som är hudterapeut, SHR och Cidesco-diplomerade

Jag , som finns i den lilla snygga salongen INSANTO inne i Birger Jarlspassagen invid Norrmalmstorg. För att få en hudanalys och ev. "1000-mila service med oljebyte".
Så här gick det till i en mycket förkortad version:

Nathalie: "Först lät jag David spontant berätta hur han normalt tar hand om sin hud och vilken typ av produkter han avvänder i den dagliga hygienproceduren. Som med de flesta killar, visar det sig att han kör den vanliga "dusch.tvätt-och tvål"-varianten utan att egentligen bry sig, då han av åldersskäl fortfarande har en ung och spänstig hud. Han tänker alltså "osårbarhetstankarna, trots att han ändå modellar då och då.
Jag placerade honom på min brits och går in i närkamp med "förstoringsglas" till hjälp och känner även på hudens struktur och ytskikt. Man kan finna flera hudtyper på samma person, beroende på VAR man känner efter. Man kan till exempel ha en torr panna och fet näsa (förenklat). Detta kallas generellt "blandhy". Beroende på talgproduktion och de faktorer vi tidigare berört, så kan huden även reagera olika vid olika tidpunkter på året och beroende på vilken miljö man befinner sig i.
David_01

Inget undgår Mina falkögon under hudanalysen. 
David_02

Noggran rengöring och neutralisering med PH-balansering med ansiktsvatten.
David_03Avslutningsvis, en lugnande ansiktsmask och sedan en dagkräm.
David_04

"Så lätt kommer du inte undan, David. Du har ju helt glömt bort att ta hand om dina stackars kompisar längst ned...

David_05

Nåja, de ser ju ut att må hyfsat...än så länge...
David_06

Med nyvunnen kunskap ger sig David av, ut på stan med "nytt fejs i bagaget".
David_07

Nöjd kund= Återkommande kund. Nu skall David ta med sig sitt stora test-kit och under en längre period få möjlighet att utvärdera hur produkterna du kan se här nedan, passar just honom och hans hud.

Under besök på årets SHR-mässa, en professionell hudvårdsmässa för Hudterapeuter, scannade vi 
utbudet av produkter som vi ville låta vår 4-manna testpanel (plus Jag ) få testa och utvärdera. En sådan test tar naturligtvis tid att genomföra på ett rättvist sätt, så vi återkommer med testpiloternas utsagor i ett kommande reportage av frontface.
Här nedan presenterar vi produktunderlaget och testpiloterna får även detaljerad information av mig.
footprinnt

Vi börjar med det de flesta helt negligerar: FÖTTERNA. De stackars fossingarna får bära runt på oss hela livet...men får de någon uppskattning i form av omvårdnad? Nej, det blir snarare omhårdnad. Killar är i stort riktigt slarviga när det gäller att ta hand om sina fötter, det kan man bland annat lätt känna av i varje gymmomklädningsrum, även med slutna ögon.
Dags för bot och bättring, här är "Foot-Boot Camp:

FOOT * BATH ENERGY
Milt doftande badsalt med naturliga mineralsalter som verkar vitaliserande på dina fötter. Extrakt av rött vinlöv och hästkastanj stimulerar, ger energi och stärker kärlen. Innehåller naturlig olivolja som återfuktar och ger intensiv vård. Stimulerar trötta fötter som ges ny energi.

FOOT * PEELING
Behaglig peelingkräm som tar bort hudavlagringar på ett effektivt och skonsamt sätt. Mjölk- och fruktsyror, riskärnsolja och allantoin förser huden med fukt och återger dess balans. Citronextrakt verkar inflammationshämmande och antibakteriellt.

FOOT * REPAIR
Angenäm reparationskräm som absorberar, vårdar och återfuktar utsatt, sprucken och känslig hud. Innehåller nattljusolja, solhatt- och hästkastanjeextrakt. Reducerar klåda och revitaliserar belastningspunkter. Allantoin, provitamin B5 och Urea skyddar och mjukgör huden.
För ytterligare information, se mer HÄR: samt HÄR

Kerstin-Florian_ny-1

Från Kerstin Florian (både ovan och bilden nedanför texten)

Rehydrating Liposome Eye Crème

 Normal, torr och känslig hy
Den här dagliga ögonbehandlingen, rik på liposomer, antioxidanter och delar från växtriket, mjukar upp, lugnar och ger näring åt det känsliga området kring ögonen. Minimerar befintliga linjer och förhindrar att nya linjer bildas. 15 ml

 BRUKSANVISNING:  Applicera varsamt en liten mängd  vid det känsliga området kring ögonen. Använd morgon och kväll.

MEN Clarifying Exfoliating Scrub
Alla hudtyper

Denna ansiktsskrubb använder sig av naturliga jojobapärlor för att avlägsna torr hud och orenheter. Med botaniska extrakt av kamomill, geranium och sötmandel blir huden jämn, mjuk och ger lyster. 80 ml.

BRUKSANVISNING:  En eller två gånger i veckan. Massera varsamt in en liten mängd på fuktig, ren hud. Avlägsna med en fuktig varm kompress.
MEN Clarifying Raspberry Extract
Alla hudtyper

Detta närande koncentrat, utvunnet ur den vitaminrika hallonplantan, bidrar till att naturligt återfukta, lindra och balansera huden. Ger omedelbar komfort efter rakning. 30 ml.

 BRUKSANVISNING:  Applicera dagligen en halv pipett på rengjord hud. Följ upp med en rekommenderad fuktkräm. Används med fördel efter rakning.
MEN Clarifying Daily Hydrator
Alla hudtyper

Denna lätta fuktkräm, baserad på stamceller från hallon, peptider och extrakt från granatäpple, reducerar tydligt glansighet i hyn samt ger en hög dos av antioxidanter. 50 ml

BRUKSANVISNING:  Applicera dagligen en liten mängd på rengjort ansikte och hals.

Foaming Cleanser
Rengöring
Normal till fet hy. Denna löddrande rengöring med milt exfolierande effekt tar effektivt bort orenheter, talg och make-up. Förfinar hudytan och ger huden lyster. Naturliga växtextrakter lugnar och mjukgör huden samt förbättrar hudens fuktbalans. 100 ml.

Bruksanvisning: Används en gång om dagen.

Multi-Vitamin Day Crème SPF 30
Dagcreme
Alla hudtyper.
  Multivitamintillskott för din hy. En närande och återfuktande dagkräm som ger huden komplett skydd med brett spektrum av solfilter samt  antioxidanter, vitaminer och växtextrakter. Mjukgör och förbättrar hudens struktur. 50 ml. Bruksanvisning: Används dagligen.

At-Home Professional Peel
Korrigerande produkt

Alla hudtyper.  Dessa professionella peelande pads är baserade på ett  multisyrakomplex och verkar direkt för att ge huden lyster och förfina hudytan. Tack vare den omedelbara peelande effekten tas orenheter, överflödig talg samt torra celler på ytan bort för finare hy med vacker lyster. Rekommenderas ej till känslig hy. 50 pads.

Bruksanvisning: Rengör ansiktet. Stryk pad:en över ansikte och hals (inte för nära ögonen). Obs! ej direkt efter rakning. Låt sitta ca 3 min. Skölj av med ljummet vatten. Applicera en dagkräm.

Caviar Age-Defense Crème
Återfuktning

För normal, torr och mogen hy. Denna enastående och mycket närande creme motverkar synliga ålderstecken. Fina linjer och rynkor minskar, huden blir fastare och får fin lyster. Den proteinrika kaviaren stimulerar hudens cellförnyelse och återställer den. Kraftfulla växtextrakt ger omedelbar återfuktning som varar länge. Huden känns mjuk, smidig och återställd redan efter en användning., 50 ml.

Bruksanvisning: Applicera på rengjort ansikte, hals och dekolletage varje dag. Använd efter behov.

Caviar Eye Crème
Specialbehandling/Återfuktning till ögon

För alla hudtyper. Omedelbar återfuktning och näring för den känsliga huden kring ögonen. Mjukar upp fina linjer, förbättrar spänst och minskar svullnader. De avancerade ingredienserna ger näring, återfuktar och återställer elasticiteten samt ger huden lyster och ett jämnare utseende.

Bruksanvisning: Applicera en liten mängd på huden kring ögonen, undvik ögonlocken. För bästa resultat, använd dagligen morgon och kväll.

För ytterligare information: klicka HÄR

Kerstin-Florian_Marble
C-Skincare

 CSkincare - multi-funktionell ekologisk hudvårdsserie

Utvecklad av svensk hudterapeut, Christel Grünerwald, som med 20 år i branschen fått ovärderliga erfarenheter och utbildningar om hudvårdsprodukter och ingredienser. Naturen och kemin samspelar i harmoni och Cskincare produkterna kan naturligtvis användas av alla, så håll i din favorit, så inte innehållet försvinner snabbare än du tror! De innehåller bara kända och välbeprövade ingredienser, de flesta från naturen. De har också en fräsch icke-allergen doftessens av grapefrukt. De är fria från mineraloljor, färgämnen och parabener, helt enkelt för att tillverkaren tycker att det finns andra bättre alternativ som vegetabiliska oljor och naturligt konserverande ämnen. Tillverkad i Sverige.

Det finns 8 stycken multi-funktionella Cskincare produkter;
Allover wash - for face & body - en mild tvättgel för både ansikte och kropp, 400 ml pumpflaska
Sugar Scrub - for face & body - en snäll sockerskrubb till både ansikte och kropp, 250 ml burk
Creamy Lotion - for body, hands & feet - smörj där kroppen behöver, alltså även för händer och fötter! 400 ml pumpflaska.
Nourishing face fluid - for nomal to dry skin - närande ansiktsfluid som kan användas både morgon och kväll vilket man kan med alla fyra ansiktscremerna/fluiderna.
Balancing face fluid - normal to oily skin, lätt balanserande fuktfluid för blandhy.
Firming face cream - for dry skin, uppstramande ansiktscreme för torr hy.
Soothing recovery face cream - for sensitive skin, lugnande ansiktscreme för känslig hy.
De fyra sistnämnda finns i en 50 ml pumpflaska.
Till sist och minst är Lip Balm, ett flytande och vårdande läppbalsam, helt neutralt - utan tillsatt doft och smak, endast vegetabiliska ingredienser, 15 ml.
Du kan läsa mer HÄR.

Oil

 Me anima aroma anti-aging organic face oil 25 ml

Aromaolja för huden som behöver cellförnyelse och balans. Förebygger rynkor och pigments förändringar. Ger fin lyster, vårdar, stärker bygger upp och har en mjukgörande effekt.
Aktiva ingredienser i denna produkt är Pelargon känt för sin upplyftande och stärkande effekt både fysisiologiskt och psykologiskt. Lavendel kallas inom aromaterapin för universums healer som balanserar huden och har en fuktighetsgivande effekt. Jobbar även på talgregleringen.

Olibanum arbetar på att förbättra hudens struktur, pigmenteringar och förfinar hudens vävnad.

Behandling: Appliceras med några droppar efter rengjort ansikte (morgon och kväll) i detta fall på kvällen om man använder Moisturizing face oil. Låt huden vara lite fuktad så sjunker den in fint och man blir inte fet av den, passar även som ögon kräm. Man kan blanda oljan i sin dag och natt kräm om så önskas eller appliceras under dag och nattkräm som ett serum.

Me anima aroma moisturizing organic face oil 25 ml

En riktig fuktbomb som ger fin lyster.  Framför allt har den lugnande, skyddande effekt på de flesta hudtyper med hudtillstånd. Passar utmärkt på hud som behöver extra vård och kan dämpa rodnader. Har man problem efter rakning och lätt får hårsäcksinflammationer/små plitor som irriterar så är den utmärkt. Det sägs att blå kamomill kan vara både lugnade och kärlstärkande i denna produkt. Pomerans har en talgreglerande effekt. Lavendel och Olibanum effekter som Anti ageing produkten ovan beskrivs.
Behandling: Appliceras med några droppar efter rengjort ansikte morgon och kväll (i detta fall morgon om man använder anti ageing face oil till kvällen)på fuktad hud så sjunker den in fint. Till killar så är den bra just efter rakning för att lugna, balansera och skydda huden. Passar även som ögon kräm. Man kan blanda oljan i sin dag och natt kräm om så önskas eller under dag och nattkräm som ett serum

Me anima aroma Eucalyptus organic body oil 100 ml

En uppiggande kraftfull olja som passar utmärkt före och efter träning, ökar cirkulation och ger dig och dina muskler energi. Passar när du känner dig lite trött och hängig. Bra när du vill komma igång.
Behandling: Massera in oljan på utsatta områden eller som kroppslotion dagligen eller efter behov, Man kan också applicera den på dekolletage/bröstet gärna på morgonen eftersom den är uppfriskande med eukalyptus, pepparmynta och bergamott. Används inte vid lägg dax eftersom den har en uppiggande effekt.
Eukalyptus globelus har den effekten att den påverkar vår cirkulation i vävnaderna som har den uppiggande effekten, pepparmynta får oss att fokusera, bergamott är en koncentrations olja.
Alla-2
En av testpiloterna, Benji, kikar på lejonparten av vad han skall utvärdera.
KF-1
-Lika bra att göra sig bekant med produkterna och se vad de vill säga mig.
Oil-1-Intressant med oljor till huden, det har jag aldrig provat förut...
C-skin
-Okej, jag tror jag börjar få kläm på allt som ingår nu.
Feet
-Du, det var inte fel att få lite godis till fötterna också.
Benji-hands
-Nu gäller det att strukturera upp testandet. Det här gör man inte p å nolltid...

Med allt detta som underlag, skickar vi nu ut vår väl förberedda testpatrull att i egen hemmiljö få testa sig fram med det breda produktkit vi satt samman, innehållande ovanstående produkter. För att ge killarna en ärlig chans att hitta rätt, krävs det en relativt lång testperiod, så på gott återseende i ett kommande reportage  i Frontface Magazine.
Stort tack till de medverkande leverantörerna,  samt till salong Insanto, där jag är verksam. Detta reportage kommer även att återfinnas på www.frotface.se 

 

 

ALLMÄNT, HUDVÅRD / Permalink / 0

Selfie!

Nu är det inne med selfie men jag var före alla andra ;-)
Selfien nedan har jag tagit 2005
 
Med Tilde de Paula
 
Med Pontus Gårdinger
 
ALLMÄNT / Permalink / 1
Till top