Sats Stureplan - Inget jag kan rekommendera!

Jag har tränat på Sats sports Club, som Sats (då på Odenplan som första gymmet) då hette då, sedan 1999.

 

Har varit en trogen kund sedan dess men för två år sedan, kände jag att kvalitén försämrades hela tiden och medlemsavgiften höjdes trots att jag betalade med autogiro.  Avgiften höjdes ca.15 kr  per år, vilket inte är någon nämnvärd summa men kedjan har försämrat läget för oss som fokuserar på styrketräning med fria vikter och maskiner och lägger krutet på de delar där de kan få in flest betalande per kvadratmeter.

Jag började fundera på vilka alternativa gymkedjor jag kan tänka mig träna på. Jag berättade detta för en kompis som var platschef på Sats. Hon ville så klart att jag ska träna kvar och berättade för mig att hon vill att jag ska vara en nöjd kund och hon erbjöd mig därför att om jag hade möjlighet att betala hela årsavgiften på en gång, så kunde jag få "kompispris".

Jag gick självklart med på det och frågade henne om vad som händer efter ett år? Kommer jag att få ha kvar mitt nuvarande pris som jag har betalt alla dessa år eller måste jag binda nytt avtal med nya priser?

Hon berättade att hon kunde frysa mitt gamla avtal, så när ett år har gått, så kan jag tina upp mitt gamla avtal och fortsätta som förr.

 Jag hittade ett gammalt avtal från 2003 som du ser här ovan.
 

Hela december månad har jag "tokjobbat" och har varit förkyld, så det har inte blivit så mycket av träningen. Härom dagen när det var dags att gå och träna, så gick jag efter jobbet till Sats Stureplan, som ligger en minut gångväg från mitt jobb.

När jag kommer dit och försöker gå förbi spärren, blinkar mitt Sats kort rött. Då går jag till receptionen och lämnar mitt kort till killen som står bakom disken. Han heter Michael Hassel, och säger att mitt kort blinkar rött och jag vet inte varför.

Han tar emot mitt kort och tittar på skärmen och säger "ditt kort har gått ut. Du har haft kompispris i ett år och det har gått ut den 6 december". Då säger jag ”jag har varit sjuk och inte kunnat träna kan jag få tina upp mitt gamla avtal”? Michael säger "nej du kan inte. Du har ju fått kompis pris i två år du kan inte tina upp ditt gamla avtal, så där kan man inte göra". Då säger jag att jag får prata med min kompis. Michael säger att "vill du ha ett så kallat citykort, så kan du få betala 550:- i månaden" .  Jag svarar att jag vill inte binda ett nytt avtal, jag vill träna ikväll och så får jag prata med min kompis men Michael tycker inte som jag. Jag säger till honom att jag har tränat  på Sats i 16 år och förväntar mig inte att han ska behandla mig så här och går sedan därifrån.

Jag tar tåget mot Fridhemsplan och gå in i Sats Fridhemsplan och en trevlig kille som har jobbat tidigare på Stureplan står där. Han känner igen mig . Jag berättar hela historien och han tar mitt kort och kollar på skärmen och sedan ber han mig om mitt personnummer. Då ser han att mitt gamla medlemsavtal visst är fryst till 2016-02-06 . Så min kompis hade fryst mitt gamla kort!

Jag fick tina upp mitt gamla medlemsavtal och fick gå in och träna utan vidare problem.

Senare fick jag reda på att Michael Hassel är platschef sedan februari på Sats Stureplan. Kanske var han frånvarande under den del av utbildningen som handlar om good-will och serviceanda?. Även om Sats nu ägs av ett riskkapitalbolag, kan man inte bara sälja, sälja och endast sälja...

Så ni som har nyårslöftet att börja träna, så tänk noga vilken gym ni väljer och var noga med att i förväg få helt klart för er hur "det finstilta" i SATS regelverk fungerar INNAN ni tecknar eventuellt avtal.

 
 

 

 

 

 

 

 

TRÄNING / Permalink / 2
#1 - - Robex Lundgren:

fint

#2 - - Jenny:

Ja vissa borde gå en serviceutbildning innan dom blir platschefer..
Skönt att det ordnade sig för dig till slut :)

Till top