SHR Hud/Kosmetikmässa 2019 -Jag och Frontface Magazine testar produkter


SHR står för Sverigs Hudterapeuters Riksorganisation och deras mässa (Kistamässan) omfattar både produkter och behandlingar. Eftersom jag sedan ett antal år är verksam som både SHR- och CIDESCO-certifierad Hudterapeut och även som Make Up Artist, brukar vi besöka mässan, se vad som verkar intressant och nytt, samt testa ett antal produkter vi vill veta mer om.

Jag som varit med Frontface sedan starten 2005, har genom åren provat ett antal hundra olika produkter för Frontface räkning och 2019 är inget undantag. Här neadn kan du följa både mässan och våra tester. Om du är intresserad av våra testresultat, så gör ett ”bokmärke” för det här reportaget och återkom om någon/några månader, då det tar ett tag för oss att dels själva, dels för de vi lämnat ut produkter till, att ge rättvisa omdömen.

 Annica Joensuu från SHR hälsar oss välkomna till årets mässa.
 
ALEX är ett tyskt företag som bland annat arbetar med både utbildning och produkter för djupgående peeling vid pigmenteringsproblem och liknande. Produkterna är örtbaserade och är mycket kraftigt aktiva.

Jag passade på att gå deras utbildning direkt efter mässan: "Ett mycket  progressivt val som kan ge oväntat tydligt resultat men bör endast användas av terapeuter som genomgått utbildning och godkänts ".

 I Sverige är det Skellefteåbaserade Helen som är ansvarig, här med Amy Fien som jobbar på Alex Cosmetic kontor i Tyskland.
 
 Vi håller just nu på att testa en mycket intressant produkt från ALEX.

Den heter Digital De-Stress Serum. Det är, som d flesta vet, inte bra för huden att sitta långa stunder framför en datorskärm. Både ren uttorkning och andra oönskade strålningseffekter gör att hudens motståndskraft bryts ned.
Produkten utlovar specialiserat dagligt försvar och antioxidantkomplex för att skydda huden mot blått ljus [HEV] och miljöförorening, vilket bidrar till inflammation, ojämn hudton och för tidig åldrande.
Hyaluronsyra och Squalane mättar huden med fukt och skapar en skyddande barriär mellan hud och miljö och ger ett jämnt och friskt utseende. Levereras i en smart 30 ml Airless pump.

 Vi har ännu bara hunnit testa den i en vecka men resultatet verkar lovande. Klart värt för alla IT-supportare att prova, gärna tillsammans med en lipidbaserad ögonsmörjande droppe.  Läs mer om ALEX filosofi HÄR.
Från Body Bees kommer en serie biprodukter (!) som vi testade på plats och gillade. Framför allt deras bivaxbaserade läppbalsam, som verkligen håller vad den lovar.
 
 Bee Smooth heter detta läppbalsam. Vi hoppas inte bina blir sura för att deras hårda arbete hamnar här... Produkten känns väl fungerande och med fräsch doft. De gammaldags bukarna...tja, kanske lite omständliga att öppna och stänga men man vänjer sig rätt snabbt. Kom dock ihåg att det finger du "plockat upp" produkten med för att applicera, skall vara rent och får inte dyka ned i burken igen efter att ha varit i kontakt med läpparna. Du har ju fler fingrar...eller hur?
 
 "När du skaffar en läppbalsam, var noga med att den inte innehåller petroleumämnen. Sådana gör bara att läpparna torkar ut ännu snabbare och du blir tvungen att använda mer och mer".

Läs mer om Body Bees HÄRÄven från Body Bees: Bee Baby Pure, en bivax- och oliveoljebaserad body-balm, för din minstings ömtåligaste kroppsdelar. Risken är dock att du själv snor den för eget behov, så soft och skön är den. 

 Nästa stopp var hos Fonnix, som specialiserat sig på olika vaxer för hårborttagning.
 
Jag har fått med mig lite olika vaxer för att testa på salongen. I skrivande stund har jag inte hunnit utvärdera produkterna till fullo men, "det verkar lovande".
 Det är många som vallfärdar till mig för hårborttagning/vaxning. De säger att jag har en "speciell  känsla" för detta, som gör att det inte alls gör lika ont hos mig som på andra kliniker. Kanske jag får kalla sig "Wax Queen"?

Läs mer om Fonnix HÄR.

 Det doftade gott vid UneCare´s monter, det var det första vi lade märke till Det berodde på deras fantastiska tvålar, den vi nu testar för fullt har dessutom fått utmärkelser för att vara ett bra alternativ till shampoo. Detta kan ju vara bra att veta, när man inte vill ha  fler flytande produkter med sig i bagaget än nödvändigt.
 
Läs mer om UneCares line HÄR.
 Denna karoten-berikade ansiktskräm, fick en utmärkelse som "Årets Produkt" i sin klass 2018.

Här är min intryck:
"Frisk doft av apelsin. Skön kräm som ger en fräsch lyster
Rik på vitamin C, E och vitamin A. Kan användas både som dag- och nattkräm
Man bör vara försiktig för det kan färga ljusa kläder på grund av karoten som finns i krämen.

Bra fungerande och hygienisk flaska. Producerad i Sverige."

 Nu ligger både den och den stora burken med Body Massage Oil i pipeline för test.
 
 I en något diskret upplyst hörn återsåg vi några bekanta ansikten från tidigare mässor, Mia Jonsson  och Jerker Swartz från RS Biokosmetik.

Här visades  produkter upp till bägge målgrupper, både kvinnor och män.
Då frågar du dig naturligtvis: "Men kan inte killar använda samma produkter som tjejer?" -Jo, det är självklart men i nutid är, och har länge så varit, det så att design och färgsättning tillsammans med dofter, är ofta minst lika viktigt som innehåll, för att nå ända fram till slutkonsumenten. Utan en sådan insikt, kan det vara svårt att få en produktserie att slå igenom.

 Om vi börjar med välkända Rosenserien, jag har fått precis  tillhanda ett ex av deras Carot Oil, som både ger en skön känsla på huden och dessutom en lätt lyster och attraktiv färgton, vilket passar bra nu under den annalkande  solfattiga säsong vi står inför.
Så här tycker jag om denna Olja:

"Produkten är behaglig mild doft, ger klar fuktberikning.
Oljan absorberas snabbt och känns skön på huden.
Jag har blandhy, tog därför mindre mängd olja så jag inte skall känna mig oljig på huden. Det fungerade bra!
Det är extra plus att den 100% vegansk och producerad i Sverige.
Bra pris! Bra fungerande flaska."

Läs mer om Rosenseriens filosofi HÄR!

 I amma monter bjöds det på premiär för en helt ny svensk hudvårdsserie för män: Sweden Eco, vars ingredienser till stor dels i grunden baseras på Aloe Vera och Green Tea extracts. Det första som slog oss, var en mycket angenäm doft av sandelsträ och nu har vi lagt ut proverna till ett par killar som vet vad de gillar. Låt oss återkomma med deras respons. Du kan se mer om konceptet HÄR!
 
 ESENKA i Norge tar sig nu an den svenska marknaden med det franska märket Herit Age. Vi har låtit några 40+-are testa ögonkrämen och den upplevs som både ytterst skön och med synbar effekt.
 
 Jag tar nu över fortsatt provning under kommande halvår.
 
 Vill du läsa mer om Herit Age, klicka HÄR (på norska).
 Anders Schiöld och Malin Emblad från Est Medical representerar ett individanpassat koncept som tilldrog sig vårt absoluta intresse.
 Utan att gå händelserna i förväg, så ser vi här hur Malin DNA-topsar herr redaktör Ortvik. Är han månde brottsmisstänkt? Nej, inte mer än vanligt...

Anledningen är, i korthet, att låta ett laboratorium undersöka vilka svagheter som "offrets" hud dels har genetiskt och dels ådragit sig genom årens påverkan av sådant som sol, luftföroreningar och intagna toxiska ämnen (som alkohol och tobak).
Därefter "skräddarsys en box med produkter och tillskott (Se resultatet allra längst ned i detta reportage) och man kan balansera upp brister och förebygga ytterligare skador.

 Boxen har anlänt! Nu kommer det naturligtvis att ta en längre tidsperiod att testa resultatet, vi har ju ett antal olika produkter och vi får ju inte låta dem interferera med varandra.
 
 Så här diger informationslunta följer med den personligt framtagna produktboxen. Läs det detaljerade innehållet av DNA-testen som gjordes på redaktör Ortvik LÄNGST NED I DETTA REPORTAGE.
 
 Nu börjar allvaret! Många tester att genomföra under kommande halvår. Under tiden kan du förkovra dih ytterligare HÄR!
 Novoderma presenterade en intressant "Reparing Gel", som vi blev lovade att få prova. Vi väntar fortfarande på att den skall dyka upp, så under tiden får du bilda dig en egen uppfattning HÄR.
 Härifrån och nedåt visar vi lite av deltagarna i den makeup och stylingtävling som genomfördes under den mässdag vi närvarade. Situationen medgav inga närmare möjligheter till att få info om deltagare och modeller.
 
 


HÄR NEDAN kan du se den utförliga DNA-profilen som beställdes av EST medical efter DNA-topsning av chefredaktör Peter Ortviks "mogna" hud. De skräddarsydda produkterna kommer att testas under vinterhalvåret och vi får anledning att återkomma till resultatet.

DIN DNA RAPPORT

ALLÉL DNA ID: 1793000517DCXC

Created 9/16/2019

Est Medical AB copy

ALLÉL® Skin Genetic SystemTM är ett nytt vetenskapligt skönhetskoncept som

använder ditt eget DNA för att skapa ditt eget skräddarsydda

hudvårdsprogram, som är utformat för att hjälpa dig på din väg till din

drömhud.

Det är det första hudvårdskonceptet globalt som erbjuder en fullständig

helhetsbehandling av huden med hjälp av DNA-analys - professionell

bedömning - hudvårdsprodukter - näringsämnen.

ALLÉL® grundades när Dr. Elisabet Hagert, handkirurg och docent i ortopedi

och Dr. Anne Wetter, hudläkare, diskuterade de bakomliggande faktorer som

orsakar åldrande och svårigheten att hitta rätt produkter som passar din hud.

Baserat på detta föddes idén att genom att analysera en persons DNA kan

man definiera sin unika hudprofil för att verkligen hitta drivkrafterna bakom

åldrandet.

Efter 3 års produktutveckling har vi utvecklat ett unikt DNA-baserat

hudvårdsprogram innehållande ansiktskrämer, serum och kosttillskott. För att

säkerställa produktens högsta kvalitet har vi byggt upp hela konceptet under

slogan:

”Developed in Sweden - Made in Switzerland”

Dr Elisabet Hagert, MD PhD Dr Anne Wetter, MD

VAD ÄR DE OLIKA TYPERNA AV ÅLDRANDE?

Det finns 5 olika typer av åldrande som påverkas av såväl genetiska faktorer som

miljö- och livsstilsfaktorer..

Intrinsic-Aging - Din Huds Struktur

Kollagen och elastinfibrer bildar en struktur som upprätthåller hudens fasthet och

elasticitet. En faktor som försämrar bildningen av kollagen är MMP (Matrix

MetalloProteinase), vilket gör att huden förlorar sin naturliga fyllighet och volym och

därmed skapar fina linjer, hängande hud och djupare rynkbildning.

Vi kallar denna kategori ALLÉL® X-serien

Glyc-Aging - Din Huds Energi

Glykation är den process som uppstår när sockerarter (glukosmolekyler) binder sig

till kollagen och elastin, vilket därmed försämrar dessa vitala hudfibrer. Som ett

resultat bildas ett ämne som heter A.G.E - Advanced >glycation End products. A.G.E

leder till en inre åldringsprocess med förlust av hudelasticitet, minskad förmåga att

regenerera och djup hud rynkor.

Vi kallar denna kategori ALLÉL® G-serien

Photo-Aging - Din Huds Pigmentering

Solexponering spelar en viktig faktor vid åldrandet av huden. När huden utsätts för

solen kan skador uppstå på molekylär nivå och orsaka en nedbrytning i DNA. Detta

leder sedan till åldrande tecken på huden såsom torrhet, förlust av elasticitet, rynkor

och en ojämn hudton som kallas pigmentering.

Vi kallar denna kategori ALLÉL® T-Serien

Oxid-Aging - Din Huds Försvar

Fria radikaler är reaktiva molekyler som skadar viktiga cellulära strukturer i vår hud.

Dessa molekyler kan ackumuleras som ett resultat av exponering för föroreningar,

stress och rökning. Om kroppens egen anti-oxidativa förmåga är överväldigad kan

oxidativ stress uppkomma i huden. Detta anses vara en ledande orsak till för tidiga

rynkor, åldrande och tråkig matt hud.

Vi kallar denna kategori ALLÉL® A-Serien

Inflamm-Aging - Din Huds Känslighet

Hudens epidermala skikt är en skyddande barriär som är utformad för att hålla ute

skadliga ämnen samtidigt som den låser in fukt för att därmed upprätthålla en

hälsosam hudbarriär. Olika ämnen kan orsaka hudirritation, såsom parfym, kemikalier

och förorening.ar Även om inflammation är det naturliga svaret på yttre stimuli kan

det med tiden orsaka en försvagning i huden och därmed för tidigt åldrande.

Vi kallar denna kategori ALLÉL® C-Serien

GENETISKA - MILJÖFAKTORER BAKOM ÅLDRANDET

Det har sedan lång tid varit känt att externa faktorer spelar en avgörande

roll bakom åldrandet, men genom tillkomsten av mer tillförlitliga DNA

analyser har man upptäckt att så mycket som 60% av ens åldrande styrs

av inneboende genetiska faktorer.

VAD ÄR DNA?

Ett DNA bär all genetisk kodning för levande organismer innehållande de

instruktioner som behövs för tillväxt, utveckling och kroppens funktioner.

Den kända dubbelspiralen (X) består av 4 nukleobaser (G, T, A, C), som

kopplas samman med socker och fosfat för att skapa unika nukleotider.

En variation vid en specifik punkt hos genomet kallas en enkel SNP eller

nukleotidpolymorfism.

SNP: n är variationer som kan förklara skillnader i ditt utseende, åldrande

och träning.

ALLÉL® Power of PredictionTM

Med hjälp av avancerad DNA-teknik har vi definierat 16 SNP’s som mäter

viktiga drivkrafter bakom din åldrandet och som följer de 5 olika typerna

av åldrande.

Kategori X - Matrix; 3 SNP’s, lokaliserade på generna MMP1 och GPX1,

vilka påverkar hudens nedbrytning och skydd av kollagen.

Kategori G - Glycation; 1 SNP, lokaliserad på genen TCF7L2, vilket

påverkar glukosnivån som i sin tur påverkar glykationen.

Kategori T - Tone; 5 SNP’s, lokaliserade på generna ASIP, MC1R, XRCC1

och ERCC1, som påverkar hudcellernas produktion av melanin och dess

försvar mot UV-skador.

Kategori A - Antioxidant; 3 SNP’s, lokaliserade på generna SOD2, GPX1

och NQO1, vilket skyddar huden mot oxidativ stress och luftföroreningar.

Kategori C - Calming; 5 SNP’s, lokaliserade på generna TNF, GSTP1,

RTEL1 och EPHX1, vilket påverkar hudens skydd mot inflammationer.

ALLÉL® STJÄRNINGREDIENSER

Alla våra hudvårdsprodukter är 100% veganska och har minst 2 aktiva

ingredienser på testade nivåer. Vart och ett stöds av vetenskaplig

forskning (in vivo och in vitro testade). Alla våra aktiva ingredienser, inom

varje kategori, kan du hitta på www.allel.com men för att nämna några.

Liposomal Complex - Nano White

Trippelkomplex för hud blekning. Kombinerar kraftfulla

ingredienser som reglerar pigmenteringsprocessen och

förhindrar pigmenteringsstörningar.

In vivo och in vitro-studier visar bevisad effekt vid

inhabitation av melanin och tyrosinas aktivitet.

Edelweiss Stamcellextrakt

Skyddar mot oxidativ stress, återskapar hudens fasthet,

främjar kollagensyntesen och har fuktgivande och lyftande

verkan på hängande hud.

In vivo-test visar en minskning av rynkor med 16,8%, rynkdjup

med 10% och hudens strävhet med 9,1%.

Magnolia Barkextrakt

Denna ingrediens innehåller två potenta antiinflammatoriska

substanser som synergistiskt hämmar en nyckel moderator i

både inflammatoriska och åldrande processer.

In vivo-studier visar minskad hudrodnad och förbättrad

fasthet och elasticitet i huden.

Superoxid Dismutase Enzym

Unik form av jäst utvunnen från enzymatisk superantioxidant.

Fungerar genom att balansera överskott av radikaler, vilket i

sin tur skyddar huden mot skador från fria radikaler.

Anti-inflammatorisk och anti-oxidant Ingrediens. Främjar

hudens utstrålning, lyster och glans.

Din ALLÉL Power of Prediction rapport

Att känna till dina individuella genetiska styrkor och viktiga drivkrafter för ditt åldrande

tillsammans med dina miljö- och livsstilsfaktorer, kommer att ge dig en förståelse för dina

behov av behandling för att därmed undvika för tidigt åldrande.

X

Kategori Ditt DNA

Resultat

Ditt Visuella

Resultat

Ditt Totala

Resultat

T

TONE

G

GLYCATION

_

C

CALMING

X

MATRIX

A

ANTI-OXIDANT

LOW DRIVER KEY DRIVER MODERATE

DRIVER

KEY DRIVER MODERATE

DRIVER KEY DRIVER

MODERATE

DRIVER

MODERATE

DRIVER

MODERATE

DRIVER

MODERATE

DRIVER

MODERATE

DRIVER

MODERATE

DRIVER

LOW DRIVER LOW DRIVER LOW DRIVER

Din Huds Struktur

Kollagen och elastin fibrer i huden bildar ett tätt nät eller struktur som upprätthåller

hudens fasthet och elasticitet. Dessa proteinfibrer bryts ned eller degraderar över

tiden och en faktor som stör molekylbildningen är MMP (Matrix MetalloProteinase) -

reaktioner, som hämmar att nytt friskt kollagen bildas. Detta förorsakar att huden

förlorar sin ungdomliga volym och skapar fina linjer, djupare rynkbildning och hängig

hud.

Nya vetenskapliga framsteg och studier visar att genetik spelar en nyckelroll i hur vår

hud åldras. Vissa genetiska markörer indikerar en inneboende predisposition

avseende förmågan att skydda dermal kollagen och förhindrar att den bryts ner.

Livsstil och miljöfaktorer kan påverka ditt kollagen negativt, till exempel rökning,

överdriven solexponering och föroreningar. Alla kända för att bidra till för tidigt

åldrande, förlust av kollagen och bildandet av rynkor.

Du har en medel risk i nedbrytning av kollagen

Dina genetiska markörer visar en LOW DRIVER i denna kategori vilket innebär att du

har en normal genetisk förmåga att skydda hudens kollagen. Däremot är dina livsstilsoch

miljöfaktorer en KEY DRIVER och som påverkar din nedbrytning av kollagen

negativt. Så avstå från att röka och undvika överdriven exponering mot sol och

förorening, eftersom dessa kan bidra till för tidig åldrande, förlust av kollagen och

rynkor.

KATEGORI X - MATRIX

DITT RESULTAT: MODERATE DRIVER

Din Genetiska Profil Dina Visuella Tecken

Collagen Breakdown - Low Driver Djupa rynkor och hålighet under ögonen

Collagen Protection - Low Driver Hängande och torr hud

ALLÉL Youth Boost

Innehåller ingredienser

för att öka din naturliga

kollagen produktion för

en ungdomlig hud

Livsstilsfaktorer som

påverkar

nedbrytning av

kollagen

 • Rökning
 • Överdriven

solexponering

 • Föroreningar

ALLÉL X Cream

Anti-aging kräm som

främjar en ungdomlig

hud genom kraftfulla

ingredienser

Vetenskapligt

baserade huvud

ingredienser

Fukthållande

polysackarider

Neuro-skyddande

Alger

Inkapslad Q10

Afrikanska

Bambara Ärtor

Din Huds Energi

Medan glukos är vår kropps huvudkälla för bränsle, när det metaboliseras felaktigt,

kan den binda till hudens kollagen och elastin fibrer, vilket gör dom styva och spröda.

En kemisk process som kallas glykation uppstår när sockerarterna du äter får en

tvärbindning och bildar nya sockerproteiner som kallas Advanced Glycation End

Products (A.G.E.s), vilket resulterar i djupa rynkor, stelhet och accelererat åldrande.

Tester visar att nästan hälften av befolkningen är genetiskt utsatt för minskat genetiskt

skydd mot glykation och därigenom saknar förmågan att bibehålla normala glukos

nivåer och energimetabolism. Dina livsstilsfaktorer kan också orsaka ackumulering av

A.G.E i huden och blodkärlen, så var därför försiktig med alltför mycket socker i din

kost, samt även rökning och hög alkoholkonsumtion, eftersom alla är kända för att

främja glykation.

Du har en hög risk i förmåga att bekämpa glykation och A.G.E

Testet visar att en genetisk nyckelmarkör har upptäckts, känd som Glycation

Interruption, vilket innebär att du är en KEY DRIVER och därmed har ett sämre

genetiskt skydd mot glykation. Dina livsstilsfaktorer visar att du är en MODERATE

DRIVER vilket kan orsaka ackumulering av A.G.E’s i huden. Undvik för mycket socker i

din kost och för hög alkoholkonsumtion, eftersom detta kan accelerera din A.G.E

bildning och är känt för att främja glykation. Kontakta din ALLÉL-certifierad klinik för

professionella behandlingar som förbättrar din hud.

KATEGORI G - GLYCATION

DITT RESULTAT: KEY DRIVER

Din Genetiska Profil Dina Visuella Tecken

Glycation Interruption- Key Driver Måttligt sockerintag av sötsaker och läsk

Minskad lyster och glans i huden

Viss förlust av hudens elasticitet

Vetenskapligt

baserade huvud

ingredienser

Karnosin,

Mjölktistel

Probiotisk

Kombucha

Resveratrol,

Druvfröolja

Persisk Silkesträd

extract

Professionella

behandlingar

 • Mesoterapi
 • Dermal HA

injektioner

 • Thermage
 • TCA och Jessner’s

peelings

 • Laser peel
 • Micro-needling
 • Dermabrasio

ALLÉL G2 Serum

Anti-aging serum

formulerad med

högeffektiva antiglykation

ingredienser

ALLÉL Oxy Power

Kosttillskott för att

förhindra bildning av

skadliga A.G.E’s och

främja hudmetabolism

Din Huds Pigmentering

Exponering av solens UV-strålar spelar en viktig roll i hudens åldrande. När vår hud

utsätts för solens strålar kan skador uppstå på molekylär nivå, vilket orsakar en

nedbrytning i DNA. Detta leder då till tecken på åldrande som rynkor, torrhet, förlust

av hudens elasticitet och mörka och ojämna hudtoner och pigmentering störningar.

Våra gener spelar en nyckelroll för att bestämma vår förmåga att avvärja pigmentering

och åldersfläckar. Naturliga genetiska skyddsfaktor finns, såsom hudens förmågan att

försvara sig mot och reparera UV- och oxidationsskador samt jämn produktion av

melanin. Livsstilsvanor som överdriven solexponering kan orsaka permanent

hudskada, pigmentering och rynkighet, så var försiktig och använd alltid solskydd.

Du har medel risk för hudpigmentering och effekter från UV

Din DNA analys visar att du är en MODERATE DRIVER, vilket innebär att du har en

förhöjd risk för UV-skador och oxidationsskador. Din livsstil och ditt miljöbeteende

visar att du är en MODERATE DRIVER, vilket innebär en ökad risk för skador på huden.

Det är välkänt att långvarig solexponering kan orsaka permanent hudskada och

pigmentering, var därför försiktig i solen och använd alltid solskydd.

KATEGORI T - TONE

DITT RESULTAT: MODERATE DRIVER

Din Genetiska Profil Dina Visuella Tecken

Melanin Production - Moderate Driver Måttlig solexponering

UV repair - Moderate Driver Vissa pigmentfläckar

Photo Defense - Moderate Driver Viss diffus rodnad

UV Protection - Moderate Driver

Vetenskapligt

baserade huvud

ingredienser

Niacinamide

Vitamin B3

Retinol

Vitamin A

A

Liposomal

komplex - Nano

White

Kraft Hydrerande

kolhydrater

ALLÉL Youth Boost

Innehåller ingredienser

för att säkerställa normal

hudpigmentering

ALLÉL T Cream

Kräm innehållande

retinol och vitamin B3

för god penetrerande

effekt på hudens ton

Livsstilsfaktorer som

påverkar hudens

pigmentering och

UV effekter

 • Långvarig

solexponering

Din Huds Försvar

Solstrålning, föroreningar, rökning och även stress kan skapa aktivering av fria

radikaler och oxidation, vilket ger en destruktiv kemisk reaktion. Denna oxidativa

stress spelar en viktig roll i åldringsprocessen genom att den skadar celler i hudens

yttre och inre skikt. Huden är kroppens första försvarsbarriär och har ett underbart

naturligt antioxidant försvar som består av antikroppar och speciella immunceller.

Inneboende genetiska variationer visar att vissa individer har mindre förmåga att

försvara sig mot oxidativ skada, och forskare förstår idag att varje person faktiskt har

en annorlunda mängd så kallade "fria radikala renhållningsarbetare" och antioxidant

förmåga. Externa miljöfaktorer som föroreningar, rökning UV exponering och stress

kan orsaka oxidativ stress och för tidig åldrande. Att ta antioxidativa kosttillskott bidrar

till att öka din naturliga förmåga att bekämpa fria radikaler.

Du har medel risk för skador från fria radikaler

Ditt DNA resultat visar att du har en förhöjd risk i denna kategori vilket talar om att

oxidativ stress är en MODERATE DRIVER för din huds åldrande. Din livsstil och dina

yttre faktorer visar även en MODERATE DRIVER, vilket innebär att du har en förhöjd

risk för oxidativ stress orsakad av föroreningar, UV exponering och stress. Undvik att

rökning, föroreningar och stress eftersom detta ökar risken för oxidativ stress och

minskar din naturliga förmåga att bekämpa fria radikaler.

KATEGORI A - ANTI-OXIDANT

DITT RESULTAT: MODERATE DRIVER

Din Genetiska Profil Dina Visuella Tecken

Melanin Production - Moderate Driver Urban livsstil och måttlig stress nivå

UV repair - Moderate Driver Äter ibland tillskott/mat med anti-oxidanter

Photo Defense - Moderate Driver Lätt matthet i huden

Livsstilsfaktorer som

påverkar effekterna

av oxidativ stress

 • Rökning
 • Föroreningar
 • Stress
 • UV exponering

ALLÉL A Cream

Kräm för att

neutralisera effekterna

av oxidativ stress och

fria radikaler

ALLÉL Oxy Power

Kosttillskott rik på

antioxidanter för att

främja ett hälsosamt

utseende av din hud

Vetenskapligt

baserade huvud

ingredienser

Superoxid

Dismutase Enzym

Edelweiss

Stamcellextrakt

Kakadu

Plommonextrakt

Stamcellextrakt

Druvor

Din Huds Känslighet

Hudens yttre epidermala skikt är en skyddande barriär utformad för att hålla ute

skadliga ämnen och samtidigt låsa in fukt och därmed upprätthålla en hälsosam

hudbarriär. Även om inflammation är det naturliga svaret på yttre stimuli kan det

orsaka en försvagning i huden och efterföljande inflammatoriskt åldrande, så kallad

”inflamm’aging”.

Det finns genetiska skillnader i hur våra kroppar svarar på irritation och inflammation.

Vissa biomarkörer kan identifieras som visar en starkare tendens eller sannolikhet för

känslighet och förmågan att skydda huden när den utmanas. Vissa miljöfaktorer kan

också förvärra hudinflammation och känslighet, såsom parfymerade produkter, vilket

kan orsaka överdriven känslighet för föroreningar, allergener och vardagliga

kemikalier.

Du har en låg risk i hudens känslighet

Gratulerar! Både dina genetiska markörer och dina externa faktorer visar att du är en

LOW DRIVER, vilket innebär att du har ett bra skydd mot inflammatorisk obalans och

hudkänslighet. Vissa externa faktorer kan fortfarande förvärra hudinflammation och

känslighet, såsom långvarig exponering för hudirritanter, vilket kan orsaka ökad

känslighet för föroreningar , allergener och vardagliga kemikalier.

KATEGORI C - CALMING

DITT RESULTAT: LOW DRIVER

Din Genetiska Profil Dina Visuella Tecken

Acute inflammation - Low Driver Inga tendenser till hudirritation

Internal Toxins Protection - Low Driver Ingen rodnad och bra hydratiserad hud

Dermal Sensitivity - Low Driver Inga allergier eller känslighet

Vetenskapligt

baserade huvud

ingredienser:

Magnolia

Barkextrakt

Marina

Microalger

Centella Asiatica

Tigerört

Aloe Vera

CM-Glucan

Your ALLÉL® Skin Genetic System

Baserat på dina genetiska, livsstils- och miljöfaktorer är vi nu stolta över att

erbjuda dig din egen skräddarsydda hudvårdsserie, som är utformad för att

hjälpa dig på din väg till din drömhud.

PRODUKTER DAG NATT

CLEANSER

X2 SERUM

G2 SERUM

T2 SERUM

A2 SERUM

C2 SERUM

X KRÄM

G KRÄM

T KRÄM

A KRÄM

C KRÄM

ÖGONKRÄM

SOLKRÄM SPF 30

YOUTH BOOST

OXY POWER

DERMA DEFENSE

ALLMÄNT, HUDVÅRD / Permalink / 0
Till top