Kanske prova en Julmarknad i Berlin i år?

Upplev några av världens bästa julmarknader

Old Bond Street, London, England, UK, December 2010, Christmas, Shopping, Winter. Joakim Borén
Old Bond Street, London, England, UK, December 2010, Christmas, Shopping, Winter. Joakim Borén

Det är många som väljer att resa med Ving till en storstad i höst och gillar man julpynt, julmarknader och vill komma i rätt julstämning är december bästa tiden att besöka någon av de stora metropolerna.

Här har Ving samlat några tips på utvalda julmarknader i sju av sina mest populära storstäder – Berlin, Budapest, Krakow, London, New York, Prag och Wien.
Berlin Berlin erbjuder ett 60-tal olika julmarknader under november och december. Här finns både stora och små marknader, en del klassiska och andra mer alternativa.
En av de mest populära, och enligt många också en av de vackraste, julmarknaderna i staden hittar man på Gendarmenmarkt. I de stora hantverkstälten kan man se tillverkning av olika trä-, läder- och textilprodukter och de färdiga produkterna går givetvis att köpa med sig hem. På marknaden finns även ett stort utbud av julens alla delikatesser. Marknaden håller öppet varje dag från 21 november till 31 december 2016.
Adventsökomarkt på Kollwitzplatz och Eco Christmas Market på Sophienstraße är julmarknaderna för de som är intresserade av ekologiska produkter. Här säljer hantverkare, designers och matproducenter produkter av naturliga och ekologiska råvaror. Allt är dessutom tillverkat under rättvisa förhållanden. Öppet lördagar och söndagar under perioden 26 november – 18 december 2016.

En av de mer alternativa julmarknaderna i Berlin är Weinachtrodeo i Postbahnhof. I en gammal järnvägshall kan man till tonerna av elektronisk musik inhandla unika dekorationer och presenter. Även om marknaden inte anses vara särskilt traditionell kan man hitta en del klassiker här också, såsom glühwein och sötsaker. Marknaden håller öppet 10-11 och 17-18 december 2016.
För mer information om julmarknader i Berlin, se http://www.berlin.de/en/christmas-markets/

Prisexempel Avresa från Arlanda 5/12 2016, 2 nätter på hotell Olivaer Apart (VVV), med boende i dubbelrum inklusive frukost. Pris från 1 427 kr per person. Budapest Budapest erbjuder inte bara kulturella upplevelser och termalbad. Staden är även fantastisk att besöka under juletid och här finns flera stämningsfulla julmarknader.

ALLMÄNT, RESOR / Permalink / 0
Till top