Julklappsreportage med kunnig testpilot

I Frontface Magazines digra kontaktnät, ingår naturligtvis en direktlinje till Nordpolen och Tomtens testinstitut.
Med andra ord, vi får tips och följer upp dessa med egna, mer djuplodande tester, av vad vi finner mest intressant.

I det här reportaget ingår det vi och då framför allt vår specialistredaktör inom Hudvård och Skönhet, Hudterapeut och Make Up Artist Nathalie Noori, som nu efter att vilat ut från att blivit tvillingmamma, återtar sin rätmätiga plats som vår testpilot inom sitt område.

Mjuka eller hårda paket, det spelar ingen roll, här är det bara att kika på vad vi funnit under hösten, bland annat på mässor som SHR-mässan, Apoteksmässan, Acadermia, Food & Wine och även Hem och Villa-mässan.
Nathalie Noori driver dessutom bloggen Skindeepblogg.se, så det är viktigt med precision och snabbhet när det gäller att väljs en mus som klarar jobbet. Vi lät Nathalie testa en vass sådan, som vi även låtit flera andra prova i både gaming och videoproduktion. Musen är en Speedlink Fortus Gaming Mouse. Samtliga våra testpiloter upplever den som extremt snabb och med utmärkt precision.  Dessutom mycket bra ergonomi för både små händer och ända upp till XL. För så kallade "dasslock", kanske man vill ha lite mer höjd i skalet men det är väl att önska sig för mycket av Tomteverksaden... Nathalie testade en på olika underlag, eftersom hon sitter lite överallt och skriver. Den fungerade till och med på ett vitt köksbord, vilket får sägas vara ett utmärkt bestyg på den punkten. Dessutom är Fortus Gaming Mouse  designad i den anda som tydligt uttrycker "Speed & Future".
Man få en distinkt känsla av både F-1 racing och Star Wars. -May This Mouse Be With You!  

Vår gode vän och kollega Micael Engström, videoredaktör och fotograf sedan 30 år, sitter ofta och arbeter på nätterna. För att inte resten av familjen skall bli störd, är det viktigt att Micael har så tysta redskap som möjligt.
Därför var det naturligt att han skulle få långtidstesta Speedlink Calado Silent Mouse.Mattsvart, soft yta och så här säger Micael: -Egentligen är det min fru som skall uttala sig men jag kan avslöja att hon  nu absolut föredrar den här Calaodo Silent Nousen framför allt jag haft tidigare, för att få ostörd skönhetssömn...

Vi lät Micael även få testa det tangentbord som egentligen är ett vasst Gamingboard och som vi låtit några unga "Gamers" få testa ihop med den "Racing-röda Speedlink Fortus Gaming Mousen som Nathalie testar ovan.
Detta tangentbord, Speedlink Ludicium Gaming Keyboard, har nämligen en dämpning vid lite "kaxigare" tryckteknik, som gör att man slipper det mesta av det "knatter" som ofta erhålls från många andra keyboards vi testat. Så, nu har Micael en väl ljuddämpad arbetsplats, det är bara hans slammer med kaffekoppen och skeden i den, som vi inte lyckats få bukt med.
(Observera att eftersom Frontface inte är ett "Gaming Magazine", så håller vi oss borta från att bedöma utrustningens kvalitet i det hänseendet. Som professionella arbetsverktyg och lifestyledesignade produkter, ger vi dem dock full poäng.)

Apoteksmässan fann vi smarta hörseldämpare från iHearU. Dämpning men inte utestängning av frekvenser på det som de vanliga "gulingarna" skapar. Samma företag hade även flera andra smarta hörselskydd, även för de alla minsta.

Food & Winemässan hade som vanligt mycket smakrikt att erbjuda. Vi hittade en riktigt god smaksatt "Honing", som Puh skulle ha sagt. Den kommer från Grönalunds Bi och Musteri

Som synes var utbudet hos Maria och Christian stort, De smaker vi framför allt fastnade för inför Julen, var tre:
Den "värmande" Romhonungen är perfekt sublimt smaksatt, rekommenderas till té.
Inefära är ett självklart val inför Julsäsongen och skall ju dessutom vara bra i förkylningstider.
Slutligen, "Hoste och Snuva" är charmigt smaksatt med både pepparmynta och Eukalyptus.

Lika väl som att komma med en flaska vin som present till värdinnan för festen, kan man köpa en god olivolja.
Olivolja är lika individuella som viner, man kan fina fruktiga, peppriga, mineralsmkande och många andra toner.
Den här säsongen har vi fastnat för denna Poggio från en svensk producent i Toscana. Läs mer på deras hemsida.

Nu släpper vi fram Nathalie i full frihet. Hon har fått testa en del olika produkter och de som hon själv fastnat för, kommer här:


Vi på Frontface har under de senaste 7-8 åren, varje gång vi besökt hudvårdsmässor, påtalat problemen med hur skärmstrålning förstör huden. De moderna skärmarna är inget undantag.

Nu 2017, har branschen äntligen vaknat till och har börjat lansera produkter ämnade att skydda mot dessa skador och motverka effekterna redan innan de uppstår. Vi håller just nu på att långtidstesta den produkt du ser här ovan.
Från Annemrie Börlind kommer Ansiktsolja som skyddar mot skärmstrålningens blåa ljus.

3 in 1 Facial Oil, är en ansiktsolja med en speciell antioxidant som helt absorberar det blå ljuset. Den skyddar mot de fria radikaler som bildas i huden när den utsätts för ljusstrålning, s k Reactive Oxidative Species. Det leder till oxidativ stress, för tidigt hudåldrande och skador på hudcellerna och deras DNA.

Den största exponeringen av blått ljus kommer från solen utomhus. Inomhus har människan skapat ytterligare källor, data- och TV-skärmar, mobiler, läsplattor och LED-belysningar. Den ökade användningen ger stor exponering av blått ljus, som kan ge sömnstörningar, påverka den gula fläcken i ögat och tränga djupare ner i huden än både UVB och UVA.  Det påverkar hudens underliggande enzymsystem ända ner i underhuden. Konsekvensen blir att huden åldras i förtid, tappar elasticitet, får ojämn hudton och pigmentfläckar.

 


Lutein utvinns ur tagetesblomman till ett effektivt blåljusfilter. Det specifika extraktet ger den antioxidant som absorberar blått ljus och neutraliserar därmed effekterna av de skadliga blå strålarna.

De exotiska, vegetabiliska oljorna* är speciellt utvalda för sina hudvårdande egenskaper.

Kahai olja – är en vegetabilisk olja med mycket hög halt av retinol, E-vitamin och linolsyra.

Inca olja – tillför en hög dos av essentiella fettsyror (Omega-3, -6 och -9).

Himalayas Wild Cherry oil – är rik på E-vitamin och mjukgörande.

Kombinationen av dessa oljor med jojoba och squalan ger en lätt olja som går in i huden utan att kladda. Algextrakt stramar upp, Bisabolol och E-vitamin ger anti-aging effekt, lugnar huden, binder fukt och stärker hudbarriären.
Användning: 2-3 droppar på morgonen efter rengöring. Applicera sedan dagcrème. Huden kan även behöva skyddas med 2-3 droppar på kvällen, beroende på hur/när blåljustrålare används.

Glam Of Sweden har en bred kollektion av olika hudvårds- och Make Up produkter till mycket fördelaktiga priser hos olika försäljningsställen. Här har vi fokuserat på läppvårdande produkter, vanligen kallade "läppbalsam" och även vissa typer av "Lip-Closs". Det viktiga för alla dessa produkter, är att de INTE är oljebaserade utan uppbyggda av Bivax eller veganskt innehåll.
Så kasta dina gamla blå-vita gratisprodukter du fick i goodiebagen och släng ditt vaselin, så du inte torkar ut och förstör dina pussverktyg. Gå genast över till en biprodukt eller något från växtriket.

Loelles Arganolja har vi tidigare god erfarenhet av, så det var med stor nyfikenhet vi tog oss an deras senaste kollektion med både Argan ocg Barbary Fig Seed Oil.
Loelles ekologiska Face oil är en blandning av Argan och det gröna hudelixiret- kaktusfikonfröolja. Här får man en oljeblandning späckad med E-vitamin och andra näringsämnen.

Ansiktsoljan kan appliceras på hela ansiktet efter ansiktsvatten för att kapsla in fukten och ge huden en smidig känsla och lyster. Perfekt att även droppa i din foundation för att få extra mjukgörande och vårdande effekt.

Ingredienser: Argania Spinosa (Argan Oil), Opuntia Ficus Indica (Barbary fig seed oil).
Certifierat Organsisk. Tillverkad för hand av kvinnokollektiv i Marocco

Nathalie djuptestade IRSA-produkterna under en period och här är hennes resultat:

Balancing oil: Den går snabbt in i huden och ger lyster men jag som har bland hy kände mig lite oljig men jag använde den till natten och på morgonen min hud kändes så återfuktad. Den är perfekt till de som har normal/torr hy. Men det fungerade absolut för mig också som har bland hy.

Revitalizing Cream: En fuktighets kräm som snabbt återfuktar. Jag använde den som nattkräm och det fungerade utmärkt. Mild och behaglig doft. Det känns verkligen att det är en ekologisk produkt.

Allround Balm: Ett fantastiskt läppbalsam som fuktar.  vårdar och skyddar mot det kalla klimatet. Ger läpparna allt de behöver. Läpparna känns sammetslena. Jag använde läppbalsamet morgon och kväll.

Body vitamin rich lotion : Tyvärr fungerade inte den flaskan jag fick prova. Det sprutades gul vätska när man pumpade. Jag provade med att skaka flaskan innan användning men det hjälpte inte. Öppnade flaskan, då fann jag en gul kladdig massa.  Provade att med fingrarna att ta ut lotion.
Den doftade gott men mer kan jag tyvärr inte säga om den produkten, då det inte blir rättvist. med en defekt förpackning

Resveratrol är en växtpolyfenol som finns naturligt i växtriket.Vindruvsskal och blåbär är till exempel extra rika på resveratrol. I naturen fungerar resveratrol som ett potent försvar mot bland annat svampangrepp och skadliga bakterier. När en växt blir utsatt för någon form av yttre stress sätter resveratrol igång en process som försätter cellerna i ett läge redo att skydda sig. De senaste åren har forskare världen över undersökt resveratrol med ambitionen att kartlägga ämnets positiva effekter på hälsan. I de över 8000 publicerade studierna har man funnit en rad olika områden där resveratrol tros ha positiv inverkan. Många forskare menar att resveratrol har antiinflammatoriska, hjärtskyddande, neuroskyddande och virushämmande samt generella longevity-effekter.

Det har även rapporterats anti-aging effekter vid användande av resveratrol. En stor mängd forskningsspår undersöker ämnets dermatologiska effekter och dess möjligheter att motverka uppkomsten av rynkor och andra tecken på åldrande hud.

En stor utmaning med resveratrol är biotillgängligheten,dvs hur mycket resveratrol som tas upp och kan tillgodogöras av kroppen. När man äter eller dricker resveratrol bryts det ner i magen och levern och mindre än 1% av dosen tas upp i kroppen. Idag finns ett antal produkter som innehåller resveratrol, men alla dessa är i former som intas genom att de sväljs och tas upp i magen och tarmen.

Med Reserol tas resveratrol upp via munslemhinnan och förs ut i kroppen där det gör nytta. Reserol-filmen är på så vis unikt utformad för att kunna ge högsta möjliga biotillgänglighet.

Reserol är en lövtunn film som innehåller 20mg resveratrol. Filmen är gjord med en patenterad teknologi och tillverkas i Sverige. Den är designad med ett enda syfte, att på mest effektiva sätt föra ut resveratrol i kroppen genom munslemhinnan.

Nu har jag i två veckors tid har använt Reserol och kan säga att min hud har fått en fin lyster jämför med tidigare. Jag som i ett års tid har lidit av sömnbrist och det har påverkat min hud . Har sett mimiska linjer som har inte funnits innan jag fick mina barn. Jag kommer absolut fortsätta att använda Reserol.

För den som sminkar sig själv eller andra inom showbusiness, fann vi ett märke som verkligen hade ett brett färgutbud, Inglot.

 

Nathalie har testat ett stort antal #BUS-produkter" de senaste åren (Brun Utan Sol).  Dock är det en hon sätter framför alla andra:
-Alla tre egenskaper jag bedömer hos en BUS-produkt, är hittills överlägsna hos Marc Inbane. Färgresultat, doft och hudvårdande/hudpåverkande effekt, samt den smarta appliceringshandsken som medföljer.

Ovanligt intressanta kryddor för grillning, hittade vi under Grillfestivalen i Kungsträdgården. Märket är Whole Spice och du kan se mer HÄR.

Det bästa stekredskapet vi hittat på länge, är en silikonpensel och är ytterst skonsam mot ytbeläggningar i pannan. Den har fått det något annorlunda skämtsamma namnet "Gul & Ful" Finns hos Norrstar / Gastrolux.

Boken du inte kan låta bli att ge bort i present: Korvboken av Frederik Zäll. En salivstimulerande inspirationsbok för alla utom vegetarianer och veganer.

På Hem & Villamässan hittade vi detta sobra badkar med tillhörande blandare.
dessvärre har produktinformationen förkommit men vi lovar uppdatera så snart den kryper fram. Coolaste bastburken från samma mässa: Alereds Original.

En vettig present till dig själv eller någon du bryr dig om, är att investera i ett abonnemang hos Svenska Stöldskyddsföreningen. Idagens klimat där inbrott är mer en regel än ett undantag och fär uppklarningsprocenten bara sjunker, är det smart att göra det mindre attraktivt för tjuven att välja just ditt hem.  Dekalen på dörren gör ofta att boven väljer ett annat mål.
.

ALLMÄNT, HUDVÅRD / Permalink / 0
Till top