Stor reslust i påsk.

- 7 av 10 påskresor bokade


Ingen vet hur vädret blir i Sverige under april månad och suget efter att få komma bort på en resa är stort. Hos Ving är redan 7 av 10 påskresor bokade, vilket är något bättre än förra året. Till Mallorca och Cypern finns bara ett fåtal resor kvar och storstadsresor med London i topp är också populärt under påsken.

I år infaller påsken senare än i fjol och för dem som vill ha sol och värme på sin resa lockar länderna runt Medelhavet. Där har våren hunnit blomma ut och temperaturen är betydligt behagligare än i Sverige. Det är då främst Mallorca, Cypern och Turkiet som är populära resmål bland svenskarna. Även Kanarieöarna är bättre bokat än i fjol, men än finns det platser kvar.

 

Andra populära resmål hos Ving i påsk är Maldiverna och Dubai. Många testar även på att kryssa och då främst i Karibien.

– Att möta våren i en storstad är populärt under påsken och det är London, New York och Prag som ligger i topp. En bubblare är Wien som tagit sig in på listan, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

 

Topplista, hit reser svenskarna i påsk:

 

Sol och badresmål:

1.       Gran Canaria

2.       Teneriffa

3.       Turkiet

4.       Mallorca

5.       Cypern

Storstäder:

1.       London

2.       New york

3.       Prag

4.       Rom

5.       Barcelona

6.       Budapest

7.       Paris

8.       Lissabon

9.       Berlin

10.   Wien

 

ALLMÄNT, RESOR / Permalink / 0
Till top