Det är djurplågeri att använda minkfransar!

Jag fick denna information från djurrättsorganisationen PETA då vill jag gärna dela det med mina läsare. 

Tack och lov använder jag aldrig lösfransar men detta är ju fruktansvärd! 

1.   Att använda minkfransar är att bära päls, fast i ansiktet.

Minkfransar kommer från minkar som föds upp på pälsfarmar där de hålls i stålburar, nekas ett normalt liv där de kan göra sådant som är naturligt och viktigt för dem, och ofta även nekas nödvändigheter såsom mat, vatten och veterinärvård. De dödas våldsamt genom att klubbas eller gasas ihjäl, elchockas till döds eller så bryter man deras nackar, och deras päls slits ibland av medan de fortfarande är vid medvetande.      

2.   Det finns inget etiskt sätt att tillverka minkfransar.

Företag hävdar ibland att de säljer ”djurvänliga” minkfransar och att minkarna borstats för att få tag i pälsen, men minkar behöver inte borstas och eftersom de är rädda för människor så är det extremt plågsamt och stressande för dem att bli borstade mot sin vilja. Hur som helst så kommer de flesta fransar från minkar som dödats, inte borstats.

3.   Det finns ett stort utbud av etiska fransar.

Den goda nyheten är att det finns många djurvänliga alternativ som ger samma resultat som minkfransar utan att utnyttja skräckslagna minkar – ett stort utbud av veganska fransar som tillverkats utan djur finns tillgängligt idag. Många märken säljer fejkfransar som ger samma glamourösa resultat men utan djurplågeri.

Så snälla ni använd veganska fransar! 

 

  

 
ALLMÄNT / Permalink / 0
Till top